Drie verschillende manieren om af te vallen

Drie verschillende manieren om af te vallen

Tegenwoordig zijn er allerlei verschillende manieren om af te vallen. Echter zal niet elke manier bij elke persoon passen. Het is daarom van belang dat je er achter komt wat voor jou de meest effectieve manier is om af te vallen. Je wilt immers wel dat je dit op lange termijn vol kan houden. Daarom hebben we in deze blog drie verschillende manieren uitgelegd waarop je kan afvallen. 

1. Sporten

Een van de meest natuurlijke manieren om af te vallen is door te sporten en meer in beweging te komen. Door middel van regelmatig sporten zal je op lange termijn vet verbranden en spiermassa opbouwen. Sporten is bovendien niet alleen goed voor je fysieke gezondheid, maar ook voor je mentale gezondheid. Wanneer je nog maar net begint met sporten is het verstandig om dit langzaam op te bouwen. Hoe vaker je het doet, hoe beter je conditie zal worden en dus hoe beter je het uit kan houden. Om te sporten is het echter niet nodig om elke keer naar de sportschool te gaan. Elke dag bijvoorbeeld een rondje gaan wandelen of fietsen zorgt er al voor dat je in beweging blijft en draagt er ook aan bij dat je zal afvallen. 

2. Diëten 

Er zijn een heleboel verschillende diëten die je kan volgen wanneer je wilt afvallen. Een dieet kan bijvoorbeeld betekenen dat je bepaalde voedselgroepen minder of helemaal niet meer probeert te eten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een koolhydraatarm dieet, een vetarm dieet of caloriearm dieet. Een andere manier van diëten is door over het algemeen minder te proberen eten. Dit kan je bijvoorbeeld doen door beter naar je portiegrootte te kijken en door te proberen tussen maaltijden door minder te snacken. Echter kan het voor veel mensen lastig zijn om op lange termijn een dieet vol te houden, wat ervoor zorgt dat al je harde werk voor niks kan zijn. Dit brengt ons naar ons laatste punt.

3. Hypnose

Wanneer je wilt afvallen zonder een dieet te moeten volgen is afvallen door middel van hypnose een goede oplossing. Vaak is het namelijk een innerlijke drang die ervoor zorgt dat je meer eet dan nodig. Deze drang is sterker dan je wilskracht. Tijdens afvallen onder hypnose wordt dit onderliggende gevoel wat ervoor zorgt dat je meer eet dan nodig aangepakt. Hierdoor wordt je onderbewustzijn veranderd met als uiteindelijke doel dat je gaat eten met je maag in plaats van met je ogen.